امارات بزرگترین خریدار جنگ افزارهای غربی
یک اندیشکده مطالعات بین المللی با انتشار گزارشی تاکید کرد که امارات بزرگترین خریدار سلاح های غربی است و عربستان پیش از رژیم صهیونیستی جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، مرکز مطالعات بین المللی استکهلم همه ساله گزارشی درباره هزینه های نظامی در سراسر دنیا منتشر می کند. در این گزارش به کشوری که بیشترین هزینه را صرف خرید سلاح می کند، اشاره می شود.
به گزارش این مرکز، کشور امارات متحده عربی از سال 2007 تا 2014 در خرید سلاح از کشورهای غربی و شرقی مرکز نخست را به خود اختصاص داده است و کشورهای الجزایر، عربستان سعودی، عمان و قطر در رده های بعدی جای گرفته اند.
طبق گزارشی که این اندیشکده ارائه کرده است، کشور امارات متحده در جهان رتبه چهارم و در میان کشورهای عربی جایگاه نخست را در خرید سلاح به خود اختصاص داده است؛ به طوری که سال 2012 حدود 19 میلیارد دلار را صرف خریداری جنگ افزارهای نظامی کرد. البته اگر برای هر فرد یک اسلحه در نظر بگیریم، امارات که جمعیتش کمتر از یک میلیون نفر است، این کشور در میان کشورهای دنیا جایگاه نخست را به خود اختصاص می دهد.
بنا بر این گزارش، امارات حدود 12% از صادرات نظامی آمریکا را وارد می کند. عربستان نیز در سطح جهانی چهارمین کشوری است که بیشترین هزینه را برای سلاح های نظامی مصروف داشته است؛ به طوری که امارات و این کشور، موشک، تانک، جنگ افزار و سلاح های کشتار جمعی مدرن را ذخیره کرده اند. این در حالی است که این کشورها هیچ توجیهی برای خرید این حجم سلاح ندارند.
مرکز مطالعات استکهلم ادامه داد: این در حالی است که گزارش های جاسوسی غربی تاکید دارد که امارات و عربستان با معاملات خرید سلاح، قصد رشوه دادن به کشورهای غربی را دارند. این مسئله در بسیاری از معاملات هویدا شد. آخرین مورد آن در روزنامه «فایننشال تایمز» در آگوست جاری فاش شد. این روزنامه در این خصوص نوشت: امارات متحده عربی به دلیل انزجار این کشور از موضعگیری انگلستان در برابر مسئله موسوم به «بهار عربی»، قرار داد مربیان انگلیسی را به پایان رساند. هدف امارات از این اقدام اعمال فشار به انگلستان است تا این کشور گروه اخوان المسلمین را در لیست گروه های تروریستی قرار دهد و فعالیت آن را در لندن به پایان برساند.
به گزارش این مرکز، موج گسترده ای از معاملات فروش سلاح وجود دارد که از غرب به سوی رژیم صهیونیستی و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس می رود. «مصطفی العلوی» استاد روابط بین الملل در دانشگاه قاهره این مسئله را معاملاتی برای فرسایش برخی از درآمدهای نفتی این کشورها عنوان کرد؛ به ویژه که این معاملات به توانمندی های نظامی آشکاری تبدیل نمی شود که از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به صورت واقعی استفاده شود.
این مرکز در ادامه افزود: گزارش های سال 2007 از این مسئله حکایت دارد که امارات در خرید سلاحهای سنتی از غرب، گوی سبقت را از رژیم صهیونیستی ربوده؛ به گونه ای که 9368 میلیارد دلار را صرف خرید سلاح کرده است. عربستان با صرف 8635 میلیارد دلار و صهیونیستها با 6276 میلیارد دلار جایگاه های بعدی را به خود اختصاص داده اند.
معاملات خرید سلاح به عنوان ابزار فشار استفاده می شود
به گزارش این مرکز، مسئولان انگلیس و امارات درباره زمزمه های اختلاف میان این دو کشور، هر گونه تنش سیاسی میان خود به خاطر پایان بخشیدن به قرار داد نظامی افسران انگلیسی را تکذیب کردند. بر اساس این قرار داد 80 افسر انگلیسی قرار بود طی یک برنامه نظامی، نیروهای اماراتی را آموزش دهند. این در حالی است که خبرنگار فایننشال تایمز تاکید کرد که این اقدام در راستای انزجار امارات از انگلیس به خاطر موضعگیری این کشور در قبال حمایت از اخوان المسلمین بود.
این مرکز تاکید کرد، امارات چندی پیش از خرید جنگنده های «تایفون» ساخت انگلیس امتناع ورزید، هر چند «دیوید کامرون» تلاش های بسیاری را برای فروش این جنگ افزارها مصروف داشت. دلیل این کار امارات این است که این کشور و سایر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس براین باورند که لندن از زمان برکناری «محمد مرسی» رئیس جمهور مخلوع مصر توسط ارتش این کشور، همچنان مقر اخوان المسلمین است.
بنا بر این گزارش، ابوظبی همچنین از اینکه انگلستان به فعالان اماراتی حق پناهندگی داده، منزجر است. این در حالی است که بسیاری از فعالان اماراتی از ترس اینکه از سوی دولت مورد حمله قرار گیرند، از این کشور فرار کرده اند. برخی از گزارش ها از این مسئله حکایت دارد که انگلستان به 3 نفر از شهروندان امارات حق پناهندگی اعطا کرد.
امارات هم اکنون در حال ایجاد توازن در روابط خود با همپیمانان غربی به ویژه آمریکا و فرانسه است؛ دو کشوری که در امارات پایگاه های نظامی دارند و ابوظبی نیز از لندن خواسته است که حضور خود را در این کشور بیشتر کند.
مسئولان اماراتی بر این باورند که ممکن است حضور نظامی انگلستان در پایگاه «المنهاد» همیشگی باشد.
نظر شما :