تاکید بان‌‌کی‌مون بر خاورمیانه عاری از سلاح اتمی

۲۴ مرداد ۱۳۹۳ | ۱۶:۵۷ کد : ۱۹۳۷۰۸۹ سرخط اخبار

دبیرکل سازمان ملل هشدار داد، ناکامی در برگزاری نشستی برای ایجاد منطقه عاری از سلاح اتمی در خاورمیانه در سال جاری میلادی می تواند موفقیت آمیز بودن بازبینی توافق 1970 را باهدف توقف گسترش تسلیحات اتمی در جهان که سال آتی میلادی برگزار می شود، به مخاطره بیندازد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری پی تی آی، بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل به تمامی گروه ها و طرف های درگیر تاکید کرد تا تمهیدات را برای برگزاری این کنفرانس هرچه سریعتر و در سال جاری میلادی نهایی کنند.

در کنفرانس سال 2010 با عنوان معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی، 189 کشور که خود را به معاهده ان پی تی ملزم می بینند، خواستار برگزاری نشستی شدند که در آن خاورمیانه عاری از تسلیحات اتمی و سایر تسلیحات کشتار جمعی ایجاد شود. قرار بود این کنفرانس اواخر 2012 در فنلاند برگزار شود اما آمریکا اعلام کرد که این کنفرانس باید تاخیر صورت گیرد تا به واسطه این تاخیر بتواند از منافع اسرائیل که گمان می رود به صورت گسترده تسلیحات اتمی در اختیار داشته باشد، دفاع کند.

آخرین تمهیدات برای برگزاری این کنفرانس در سال 2015 در مه سال جاری میلادی بدون توافق کشورها پایان یافت و بان کی مون نیز هشدار داده در صورتی که این کنفرانس برگزار نشود و برگزاری آن با شکست مواجه شود، تلاش های چند سال اخیر برای ایجاد منطقه عاری از سلاح اتمی در خاورمیانه به مخاطره خواهد افتاد.

ایران، کشورهای عربی و اسرائیل در نشست های غیررسمی متعددی که اخیرا در 24 و 25 ژوئن سال جاری میلادی در ژنو برگزار شد، شرکت داشتند و تلاش هایی را برای برگزاری نشست 2015 صورت دادند.

دبیرکل سازمان ملل ادامه داد: علیرغم رایزنی های گسترده، اختلافاتی در میان کشورها در زمینه های مختلف از جمله دستورکار این کنفرانس وجود دارد. من نگران این مسئله هستم در صورت ناکامی در برگزاری این نشست بیش از کنفرانس بازبینی منع گسترش تسلیحات اتمی در سال 2015 ، تشکیل منطقه عاری از تسلیحات اتمی در خاورمیانه با شکست مواجه شود و این اقدام باعث تضعیف روند معاهده و موارد مرتبط با آن شود.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد که کشورهای منطقه فرصت هایی را برای بررسی مسائل امنیتی در پی جنگ اخیر اسرائیل در غزه به دست می آورند و از طریق یک کنفرانس به دنبال انهدام کامل تمام تسلیحات کشتار جمعی در منطقه خواهند بود. 

کلید واژه ها: تسلیحات اتمی خاورمیانه


نظر شما :