خط و نشان کشیدن ها برای رئیس جمهور بیمار آغاز شد
تلاش اخضر الابراهیمی برای حل بحران خانه پدری
دیپلماسی ایرانی: در حالی که انتخابات الجزایر و نامزدی عبدالعزیز بوتفلیقه در آن برای بار چهارم به سمتی می رود که به چالشی جدید برای این کشور تبدیل شود، اخضر الابراهیمی، نماینده جامعه جهانی در امور سوریه که خود الجزایری است و وزیر امور خارجه اسبق این کشور بوده است رهسپار الجزیره شده تا شاید بتواند از تشدید بحران در کشورش جلوگیری کند. بحرانی که با اصرار بوتفلیقه بیمار برای شرکت در انتخابات و رسیدن به پست ریاست جمهوری برای بار چهارم وارد مرحله تازه ای می شود به گونه ای که بسیاری از تحلیلگران و ناظران سیاسی می گویند که تحولات جاری در الجزایر به سمتی می رود که این کشور دیگر کشور عربی ای باشد که بهار عربی در آن وزیدن می گیرد.
این در حالی است که احزاب لیبرال و اسلام گرای الجزایری شرکت در انتخابات ریاست جمهوری این کشور را تحریم کرده اند و تلاش دارند تا هیجان های سیاسی علیه بوتفلیقه را تشدید کنند.
در عین حال علی بن واری، یکی از مدعیان دور مانده از انتخابات ریاست جمهوری الجزایر نامه ای را به باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده امریکا نوشته که در آن از وی خواسته است که در انتخابات ریاست جمهوری الجزایر دخالت کند و اجازه ندهد که بوتفلیقه با تقلب برای بار چهارم رئیس جمهوری الجزایر شود، مساله ای که جنجالی تازه در فضای انتخاباتی الجزایر به پا کرده است. در چنین فضای ملتهبی اخضر الابراهیمی قدم به خاک الجزایر گذاشته تا شاید بتواند مسئولیتی که در سوریه نتوانسته است به سرانجام برساند را در میهنش جبران کند و از تشدید بحران در الجزایر جلوگیری کند.
به گزارش روزنامه القدس العربی، چاپ لندن، عبدالعزیز بوتفلیقه در دیدار با الابراهیمی نسبت به آن چه وی مداخله خارجی در امور داخلی الجزایر از طریق انتخابات ریاست جمهوری که قرار است پنج شنبه پیش رو برگزار شود، دانست، هشدار داد و گفت که عده ای به دنبال بر افروختن آتش فتنه در کشور هستند.
تلویزیون رسمی الجزایر با پخش بخشی از دیدار الابراهیمی با بوتفلیقه اظهارات رئیس جمهوری الجزایر را نیز منتشر کرد که در آن خطاب به نماینده سازمان ملل می گوید: «امروز (یکشنبه) تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری پایان می یابد در حالی که عده ای درصدد ایجاد فتنه و دعوت از خارجی ها برای دخالت در امور داخلی کشور و تهدید آن هستند. این به هیچ وجه معقول نیست. این دموکراسی الجزایری از نوع خاص است. آیا این فتنه یا انقلاب یا بهار است؟ آیا چنین چیزی فایده ای برای ملت ها داشته است؟ چیزی که از هر چیزی کمی را در خودش دارد.»
عبدالعزیز بوتفلیقه 77 ساله که به شدت بیمار است و بسیاری پیش بینی می کردند که به زودی از دنیای سیاست خداحافظی کند چند ماهی است که دوران درمان خود را در فرانسه نیمه کاره رها کرده و به کشورش بازگشته است تا در انتخابات ریاست جمهوری الجزایر شرکت کند. بسیاری می گویند وی به محض انتخاب مجدد بار دیگر کشور را ترک خواهد کرد تا بتواند دوران درمانش را در خارج از کشور سپری کند. آن چه برای او مهم است تنها ماندن در سمت ریاست جمهوری است.
ظرف 24 ساعته گذشته بوتفلیقه سه مرتبه در تلویزیون رسمی این کشور حاضر شده و درباره وضعیت سیاسی کشورش اظهار نظر کرده و به مخالفانش نسبت به تشدید اوضاع سیاسی در کشورش هشدار داده است.
وی روز شنبه نیز در دیدار با خوزه مانوئل مارگاریو، وزیر امور خارجه اسپانیا گفته بود: «عده ای دعوت به خشونت می کنند و رفتارهای غیر دموکراتیک در فضای رقابت های انتخاباتی انجام می دهند که به هیچ وجه قابل قبول نیست.»
بوتفلیقه در ادامه افزوده بود: «یکی از نامزدها مقام های کشور را تهدید کرده است که در صورت تقلب در انتخابات باید مواظب خانواده ها و بچه هایشان باشند، معنای این حرف چیست؟ این حرف ها ترویج تروریسم از طریق تلویزیون است.»
اشاره بوتفلیقه به اظهارات علی بن فلیس 70 ساله نخستین رقیب او در انتخابات ریاست جمهوری است که روز چهارشنبه از تلویزیون رسمی الجزایر خطاب به مقام های دولتی کشورش گفت: «تقلب حرام است و به مراقبین انتخاباتی و روسای دایره های انتخاباتی می گویم: ای مسئولین شما فرزند دارید مواظب فرزاندنتان باشید.»
تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری الجزایر روز یکشنبه، نیمه شب پایان یافت و کشور وارد سکوت انتخاباتی تا روز گشایش صندوق های رای در روز پنج شنبه 17 آوریل شد. این انتخابات پنجمین انتخابات چند نامزدی در الجزایر است که در سایه تحریم ها و دعوت به عدم شرکت در آن از سوی جریان های مختلف سیاسی مخالف بوتفلیقه به دلیل نامزدی او برگزار می شود. بسیاری معتقدند که انتخاب بوتفلیقه از پیش طراحی شده است و این انتخابات صرفا جنبه نمایشی دارد.
در رقابت با بوتفلیقه، علی بن فلیس، نخست وزیر اسبق که او را نخستین رقیب انتخاباتی او می دانند، بلعید عبدالعزیز، رئیس حزب جبهه المستقبل، تواتی موسی، رئیس جبهه ملی الجزایر، رباعین علی فوزی، رئیس حزب عهد 54 و حنون لویزه، دبیر کل حزب چپ گرای کارگران مشارکت دارند.
تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
نظر شما :