جمهوری خواهان به آغوش دولت اسراییل پناه برده اند

همه در کنار نتانیاهو، برای پیروزی در انتخابات

۳۱ شهریور ۱۳۹۵ | ۱۵:۳۰ کد : ۱۹۶۳۲۶۲ اخبار اصلی آمریکا خاورمیانه
نویسنده خبر: پل پیلار
کاندیداها می خواهند مطمئن شوند هیچ فردی نمی تواند آنان را با متهم کردن به "حامی اسراییل نبودن" از دور خارج کند.
همه در کنار نتانیاهو، برای پیروزی در انتخابات

دیپلماسی ایرانی: حزب جمهوری خواه و کاندیداهای آن در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در سال های اخیر بیش از پیش به آغوش دولت دست راستی اسراییل پناه برده اند، بسیار بیشتر از تمام سیاستمداران ایالات متحده. این تمایل روزافزون جمهوری خواهان به راست های اسراییل ارتباطی با آیپک، بزرگترین لابی اسراییل در آمریکا ندارد چرا که این گروهی تلاش دارد تا برای حفظ نفوذ خود در فضای سیاسی ایالات متحده رویکرد فراحزبی اش را حفظ کند. اتحاد میان دولت بنیامین نتانیاهو و میت رامنی، کاندیدای جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری 2012 را می توان بخشی از نمود بیرونی تمایل بیش از پیش سیاستمداران محافظه کار آمریکایی به راست های افراطی اسراییل در نظر گرفت. نمونه روشن تری از این تمایل را سال گذشته در جریان دعوت جمهوری خواهان کنگره آمریکا از بنیامین نتانیاهو، به عنوان یک رهبر خارجی، برای محکوم کردن سیاست خارجی ایالات متحده (از جمله در برابر ایران) دیدیم.

در کارزار انتخاباتی امسال هم سند سیاستگذاری حزب جمهوری خواه کاملا تفکرات و عقاید مستقل در امور مربوط به اسراییل را کنار گذاشته و دربست نظرات و ایده های دولت نتانیاهو را پذیرفته است. در این سند جمهوری خواهان به فلسطینی ها، مناقشه اسراییل ـ فلسطین، راه حل تشکیل دو دولت یا هر راه حل دیگری برای رفع این بحران هیچ اشاره ای نشده است. سند سیاستگذاری جمهوری خواهان به صراحت هر چیزی با عنوان اشغالگری اسراییل را رد می کند. این سند هر گونه تحریم یا اقدامات مسالمت آمیز دیگر علیه سیاست های تل آویو در سرزمین های تحت کنترل اسراییل را نیز رد می کند. این سند که از روزهای روشن روابط میان آمریکا و اسراییل صحبت می کند، تقریبا با نسخه چاپی دفتر بنیامین نتانیاهو هیچ تفاوتی ندارد.

برخی گزارش های منتشر شده از محافل جمهوری خواهان نشان می دهد که آنان حتی تمایل دارند تا به منظور جمع کردن رای در میان آمریکایی های ساکن در شهرک های مناطق اشغالی کرانه باختری، دفاتری را در این مناطق احداث کنند. افرادی دست اندر این طرح می گویند منابع مالی شان را از حامیان محلی جمع آوری می کنند اما روزانه با ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ همکاری دارند.    

حالا دونالد ترامپ ویدئوی اخیر نتانیاهو که در آن رهبران عربی را به تلاش برای پاکسازی قومی یهودیان از کشور (احتمالی) آینده فلسطین متهم کرده، تایید کرده است. تایید سخنان نتانیاهو توسط ترامپ از این جهت اهمیت دارد که مسائل مطرح شده در این ویدئو کاملا بیجا و نامناسب است. هر ناظر بی طرف و منصفی از سخنان نتانیاهو در این ویدئو شدیدا برآشفته و انتقاد می کند. این دقیقا همان کاری بود که دولت باراک اوباما انجام داد؛ در حالی که منطقا هیچ دلیلی نداشت وارد جنگ لفظی دیگری با دولت اسراییل شود. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم گفت: «ما آشکارا و قویا با کسانی که فکر می کنند رد کردن شهرک سازی ها در کرانه باختری به عنوان مانعی برای صلح، تلاشی برای پاکسازی قومی یهودیان است مخالف هستیم. ما اعتقاد داریم که استفاده از این اصطلاحات نامناسب و بی فایده است.»

بیانیه نتانیاهو در این ویدئو مبنی بر این که "رهبران فلسطینی برای تشکیل کشور فلسطین تنها یک شرط دارند و آن نبودن یهودیان است" درست نیست. رهبران فلسطینی بارها آشکارا گفته اند که یهودیان و پیروان مذاهب و قوم های دیگر در صورت پذیرش تابعیت دولت فلسطین می توانند در این مناطق زندگی کنند. آن چه فلسطینی ها رد کرده اند ادامه حضور شهروندان اسراییلی در شهرک های اسراییلی به صورت نوعی حضور فرامرزی در یک دولت فلسطینی است.

به نظر می رسد که نتانیاهو در بیانیه خود به سخنان محمود عباس، رییس خودگردان فلسطین، در سال 2013 اشاره کرده است. عباس در آن زمان گفته بود که "در راه حل نهایی، یک اسراییلی ـ اعم از شهروند یا سرباز ـ در زمین های ما حضور نخواهد داشت." نتانیاهو در ادعای نادرست خود کلمه "یهودی" را جایگزین "اسراییلی" کرده است. او همواره از این تکنیک برای توجیه اقدامات دولت خود در محاکمه جامعه جهانی استفاده می کند. با استفاده از همین یکی شمردن نادرست "یهودی" و "اسراییلی" است که برخی از حامیان نتانیاهو به مخالفان سیاست های دولت اسراییل برچسب ضدیهودی می زنند؛ و همین مساله باعث شده که عرب ها به رغم جمعیت بیشتر خود کنترل مناطق کمتری را در دست داشته باشند. بر همین اساس است که تمام طرح هایی که تاکنون برای صلح پیشنهاد شده در نهایت به این مساله منتهی شده که تخلیه برخی از شهرک های اسراییلی اجتناب ناپذیر است که بخشی از آن به دلیل کارایی اقتصادی دولت فلسطینی است. به گفته مت داس، رییس بنیاد صلح خاورمیانه، اگر اتهام پاکسازی قومی علیه رهبران فلسطینی مطرح است، این اتهام باید متوجه چهره های بین المللی که بر روی حل مناقشه خاورمیانه کار می کنند نیز شود: از جمله سه رییس جمهور اخیر ایالات متحده.      

واکنش ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ به تمام این جنجال ها همان طور که مشاور او در روابط ایالات متحده ـ اسراییل گفت، این است که "نتانیاهو دقیقا به نکته درستی اشاره کرده" و این که "دولت اوباما باید به خاطر واکنش گمراه کننده اش نسبت به سخنان نتانیاهو از خود شرمنده باشد." با وجود استراتژی کوتاه مدت ترامپ در اوایل سال جاری میلادی که گفته بود در مناقشه خاورمیانه بی طرف خواهد بود، سخنانی که لابی های اسراییلی را در ایالات متحده عصبی کرده بود، این رویکرد جدید ترامپ نسخه تغییرناپذیر استراتژی معمول سیاست آمریکایی است که در آن سیاستمداران مطمئن می شوند هیچ فردی از اردوگاه رقیب نمی تواند آنان را با متهم کردن به "حامی اسراییل نبودن" از دور خارج کند. به همین دلیل است که احتمالا از کلینتون هم (با وجود مخالفت هایش با سیاست های نتانیاهو) نخواهید شنید که قرار است سیاست های تل آویو را به چالش بکشد.  

منبع: لوب لاگ / تحریریه دیپلماسی ایرانی / 30

پل پیلار

نویسنده خبر

پل آر. پيلار استاد دانشگاه و عضو سابق آژانس اطلاعات مركزي آمريكا (CIA) است كه 28 سال در اين نهاد خدمت كرده است. وي اكنون عضو ارشد ...

اطلاعات بیشتر

کلید واژه ها: اسراییل ترامپ بنیامین نتانیاهو حزب جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری امریکا شهرک سازی ها


نظر شما :