روحانی: امروز کسی نمیتواند ادعا کند برنامه هستهای ایران صلحآمیز نیست
رئیس جمهور در اجلاس علوم فناوری و نوآوری کشورهای جنبش غیرمتعهد ها گفت: امروز کسی نمی تواند ادعا کند برنامه هسته ای ایران غیرصلح آمیز است.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس حجت الاسلام روحانی صبح امروز (دوشنبه) 4 اسفند ماه در اجلاس وزیران علوم و فناوری و نوآوری کشورهای جنبش غیرمتعهد ها گفت: منافع ناشی از توسعه علوم مرزی نمی شناسد.
وی ادامه داد: به عنوان رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران و رئیس جنبش عدم تعهد ضمن یادآوری سخنرانی سال 2013 در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و طرح جهان عاری از خشونت و افراط گری و تصویب آن تاکید کنم که هرچه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد به قدرت های بزرگ و بلوک بندی های سیاسی متعهد نیستند اما تعهدی تزلزل ناپذیر به علوم، فناوری و توسعه کشورهای خود دارند.
وی با بیان اینکه علم و فناوری نه تنها از یک سو به توسعه کشورها می انجامد بلکه از سوی دیگر بستری پایدار و طولانی مدت برای حذف خشونت و افراطی گری به همراه دارد اظهار داشت: گسترش فقر و بیکاری در کشورهای در حال توسعه ذیل یک نظام سیاسی و اقتصادی بین المللی ناکارآمد زمینه های مساعد و زمینه های گسترش افراطی گری و خشونت را فراهم آورده است که اصلاح این مناسبات و حرکت به سوی توسعه پایدار در سطح جهان و ایجاد جوامع دانش بنیان کاهش تمایل به سلطه گری، افراطی گری و خشونت را در پی خواهد داشت. بنابراین علم و فناوری با همه ابعاد جانبی مثبت آن زمینه ساز صلح و امنیت خواهد بود.
رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه امروز کسی نمی تواند ادعا کند برنامه هسته ای ایران ماهیت غیرصلح آمیز داشته است اظهار داشت: اما چرا فشارهای غیرمنطقی همچنان ادامه دارد، پاسخ را در تلاش قلوب دارندگان علوم و فناوری برای ممانعت از دسترسی و ورود دیگران جست وجو نمود.
وی ادامه داد: این رفتار سلطه جویانه مصداق بارز تحمیل تبعیض علمی است که می تواند هر یک از کشورهای در حال توسعه را درگیر خود کند.
حجت الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: همانطور که می دانید جمهوری اسلامی ایران با تشخیص اهمیت علم و فناوری در توسعه همه جانبه بستر های رشد پایدار را در این مبنا فراهم آورده و امروزه با داشتن 4.5 میلیون دانشجو که 2 میلیون و 200 هزار نفر از آنان را دانشجوی زن تشکیل می دهد، از نظر نیروی انسانی توانا در ردیف کشورهای پیشرفته جهان قرار دارد.
رئیس جمهور ادامه داد: ایران رتبه شانزدهم علمی جهان را بر اساس مقالات علمی منتشر شده و انجام ده ها پروژه همچون ساخت ماهواره و ماهواره بر و ساخت ابر رایانه و تکنولوژی و دستیابی به داروهای انحصاری در کنار پیشرفت های تکنولوژیک هسته ای تنها بخشی از این دستاوردها به شمار می آید که شاید بتوان گفت یکی از پایه های موفقیت جمهوری اسلامی ایران در عرصه علم و فناوری در چند دهه گذشته نگاه عالمانه به حضور زنان در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی می باشد.
وی افزود: ما شاهد پیشتازی زنان در ورود به دانشگاه ها هستیم که کارایی شگرف این قشر در نانوفناوری، بیوفناوری، علوم شناختی و فناوری اطلاعات در کشور نشان می دهد که کشورهای عضو نمی توانند فرصت گرانبهای حضور زنان را در عرصه های علم و فناوری به دست فراموشی بسپارند.
نظر شما :