نقشه‌ انتخاباتی که نتانیاهو و لیبرمن در سر دارند

ایران بهانه ای برای فراموشی مشکلات داخلی

۱۵ آبان ۱۳۹۱ | ۱۳:۵۹ کد : ۱۹۰۸۶۸۰ اخبار اصلی خاورمیانه
هدف اصلی از این ائتلاف تلاش برای منحرف ساختن قضایای اصلی در انتخابات پیش رو از امور اجتماعی به تهدیدات و مخاطرات خارجی و در راس آنها ایران و غزه و حزب الله است
ایران بهانه ای برای فراموشی مشکلات داخلی

دیپلماسی ایرانی: تحلیلگرانی که امور اسرائیل را پیگیری می کنند تاکید دارند که ائتلاف حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو با حزب اسرائیل بیتنا (اسرائیل خانه ما) به رهبری آویگدور لیبرمن در انتخابات پیش روی پارلمانی این رژیم با هدف گمراه ساختن جامعه و افکار عمومی اسرائیل از تنگناهای اقتصادی و اجتماعی و انحراف آنها به قضایای مرتبط با تهدیدات خارجی و امنیتی صورت گرفته است.

به گزارش وب سایت خبری تحلیلی فلسطینی رساله نت، حسن عبدو، تحلیلگر و کارشناس مسائل اسرائیل در این باره می گوید: «هدف اصلی از این ائتلاف تلاش برای منحرف ساختن قضایای اصلی در انتخابات پیش رو از امور اجتماعی به تهدیدات و مخاطرات خارجی و در راس آنها ایران و غزه و حزب الله است. در حالی که اصلی ترین موضوع برای افکار عمومی اسرائیل قضایای اجتماعی و اقتصادی است که این روزها جامعه این رژیم با آن به شدت دست به گریبان است.»  

جامعه اسرائیل این روزها در وضعیت بدی از لحاظ معیشتی به سر می برد که نتیجه افزایش قیمت کالاهای اساسی، افزایش نرخ بیکاری و کاهش فرصت های کاری است. کاهش شاخص معیشتی مردم به اندازه ای کاهش یافته که به گزارش بیشتر رسانه های اسرائیلی بخش مهمی از طبقه متوسط اسرائیل زیر خط فقر به سر می برند و نیاز بسیاری به مساعدت های اجتماعی دارند.  

عبدو در این باره می گوید: «این هم پیمانی باعث تسلط راست افراطی بر عرصه سیاسی اسرائیل بیش از هر زمانی می شود که این مساله آینده دموکراسی مورد ادعای اسرائیل را نیز زیر سوال می برد.»

وی در ادامه افزود: «در گذشته جامعه اسرائیل تسلط کاملی  بر قوای سه گانه قانون گذاری، قضایی و اجرایی کشور داشت در حالی که امروزه این نهادها به طور کامل تحت کنترل رهبران تندروی اسرائیلی است و انتظار می رود که این تغییر تاثیر سلبی بر فلسطینی ها و به طور کلی منطقه بگذارد.»

این کارشناس مسائل اسرائیل تاکید می کند، موفقیت ائتلاف لیکود و اسرائیل بیتنا در انتخابات پیش رو بسیار بالا است و انتظار می رود که بتوانند بیش از یک سوم کرسی های کنست را به دست آورند. این مساله باعث می شود تا دولتی بر سر کار بیاید که در برابر تصیم های سرنوشت ساز مثل حمله به ایران یا غزه یا لبنان باثبات تر عمل کرده و بتواند قاطعانه تر تصمیم بگیرد.

بر اساس نظرسنجی ای که هفته گذشته منتشر شد، حزب لیکود 27 کرسی و حزب اسرائیل بیتنا 12 کرسی از 120 کرسی پارلمان اسرائیل را تصاحب خواهند کرد و در صورتی که نتانیاهو بخواهد با هر کدام از احزاب یا جریان های سیاسی اسرائیلی ائتلاف کند، می تواند بیش از 65 کرسی پارلمان این رژیم را تصاحب کند.

بنیامین نتانیاهو، رئیس حزب لیکود و نخست وزیر فعلی سرزمین های اشغالی در کنفرانس مطبوعاتی خود که هفته گذشته در چارچوب انتخابات پارلمانی اسرائیل در منزلش برگزار کرد، گفت که انتظار دارد که به همراه لیبرمن بتواند به جای اهمیت به امور پیش پا افتاده بر روی مسائل اساسی تمرکز کند.  

عبدو همچنین تاکید می کند، این هم پیمانی فرصت های صلح در منطقه را مورد تهدید قرار می دهد و از ابتدا موضوع تشکیل دو کشور را زیر سوال می برد. راست افراطی به هیچ وجه به وجود ملت فلسطین اعتقاد ندارد و از طریق شهرک سازی ها تلاش می کند که اعدام سیاسی ملت فلسطین را پیش ببرد، این جریان معتقد است که اسرائیل متشکل از فلسطین و از نهر تا بحر بر اساس آموزه های تورات است و بیت المقدس پایتخت ابدی ملت یهود محسوب می شود.

وی همچنین می گوید: «انتظار می رود که دشمنی های رژیم اشغالگر بر نوار غزه از طریق حملات مکرر بدون گسترش دایره رویارویی برای بهره برداری از آن در رقابت های انتخابتی و رقابت داخلی حزبی ادامه یابد.»

وی در عین حال بعید دانست که اسرائیل قبل از انتخابات کنست اقدام به حمله نظامی به ایران کند به خصوص که چنین تصمیم های سرنوشت سازی نیاز به موافقت امریکا و مستقر شدن رئیس جمهوری آینده امریکا که حداقل سه ماه طول می کشد، دارد.

کارشناس مسائل اسرائیل در ادامه می افزاید: «معتقد نیستم که قبل از انتخابات اسرائیل یک حرکت استراتژیک صورت بگیرد، به احتمال بسیار محتوای درگیری با فلسطینیان غزه افزایش خواهد یافت و در این میان خون فلسطینی ها سوخت ماشین انتخابات اسرائیل خواهد شد.»

ناجی البطله، کارشناس امور اسرائیل نیز در این باره تاکید می کند، اشغالگر صهیونیست در این مدت به افزایش حملات محدودش به نوار غزه ادامه خواهد داد و این مساله احتمالا انتخاب نخست حزب لیکود خواهد بود. در این میان اگر امور پیچیده شود احتمال این که جنگ منطقه ای در بگیرد وجود دارد و شاید هم به استفاده از سلاح های غیر کلاسیک روی آورد.

وی همچنین می گوید که انتظار دارد که این هم پیمانی پابرجا بماند با این هدف که رئیس حزب اسرائیل بیتنا از روند سیاسی کشور حذف نشود به خصوص این که صحبت از وجود شکاف در درون این حزب نیز می شود.

البطله درباره ماهیت قبول ائتلاف از سوی حزب اسرائیل بیتنا با حزب لیکود نیز می گوید: «برای آویگدرو لیبرمن نتانیاهو از چهره کاریزماتیک بسیاری برخوردار است، این دیدگاه برای اعضای دفتر سیاسی این حزب نیز وجود دارد، برای همین انتظار می رود که فراکسیون اصلی حزب اسرائیل بیتنا در حزب لیکود ذوب شود.»

 تحریریه دیپلماسی ایرانی

کلید واژه ها: نتانیاهو حزب ليكود حزب اسرائيل بيتنا انتخابات اسرائيل


نظر شما :