عراق و آلمان پس از ۲۲ سال با هم دوست مى شوند
سفر فرانک والتر اشتاين ماير به عراق را مىتوان گشايش فصل تازهاى از روابط بين عراق و آلمان دانست، چرا که وى اولين وزير امور خارجه آلمان است که از ٢٢ سال پيش تاکنون به اين کشور سفر کرده است.
خبرگزاری دويچه وله آلمان در گزارشى با اشاره به سفر فرانک والتر اشتاين ماير وزير امور خارجه آلمان به عراق، اين سفر را اقدامى موثر در راستاى گسترش روابط عراق و آلمان دانسته است.
سفر اشتاين ماير به آلمان که به دلايل امنيتى به صورت از پيش اعلام نشده انجام شد، با بالاترين سطح از تمهيدات امنيتى حاکم در عراق روبهرو شد. هوشيار زيبارى همتاى عراقى اشتاين ماير نيز با مهم خواندن سفر وزير امور خارجه آلمان اين اقدام را گامى موثر در تعميق روابط طرفين دانست.
طبق گزارش وزارت امور خارجه آلمان، روابط دو جانبه و بررسى وضعيت فعلى عراق در رئوس مذاکرات طرفين است. اشتاين ماير پيش از سفر به عراق، از موفقيت در ايجاد ثبات سياسى عراق استقبال کرده بود.
دويچه وله مىافزايد، همکارىهاى بين دولت آلمان و عراق تاکنون تنها بر پايه پروژههاى کوچک استوار بوده است؛ اما اکنون آلمان مىخواهد اين روابط را به پويايى بکشاند و سفر اشتاين ماير نيز تلاش در راستاى حمايت از پروژههاى زيربنايى است. نورى مالکى نخست وزير عراق نيز پيش از اين ضمن تشويق شرکتهاى آلمانى به دليل موفقيت در بازسازى عراق، خواهان ادامه فعاليت آنها شده بود.
در دهه ٦٠ و ٧٠ آلمان يکى از مهمترين شرکاى تجارى عراق به حساب مىآمد و در شرايط فعلى نيز طبق اطلاعات اتاق صنايع و بازرگانى آلمان، عراق در رتبه صدم شرکاى تجارت خارجى آلمان است.
يک کارشناس اقتصادى خارجى اتاق صنايع و بازرگانى آلمان (IHK) نيز در اين ارتباط گفت: «صادر کنندگان آلمانى در سال ٢٠٠٧ از تجارت با عراق حدود ٣٢٠ ميليون يورو درآمد داشتند.»
از ديگر موضوعات مهم مطرح در مورد عراق، آن است که در شرايط فعلى در عراق حدود ٧/٢ ميليون آواره داخلى زندگى مىکنند که حدود دو ميليون تن از آنها بعد از حمله آمريکا در مارس سال ٢٠٠٣ به کشورهاى همسايه چون سوريه و اردن گريختهاند و بررسى وضعيت اين آوارگان نيز مطمئنا از محورهاى سفر اشتاين ماير به عراق خواهد بود.
وزارت امور خارجه آلمان علت سفر اشتاين ماير را تغيير دولت در واشنگتن، بهبود شرايط امنيتى و پيشرفت در روندهاى سياسى در اين کشور دانسته است.
نظر شما :