جنبش نبض اروپا به 40 شهر گسترش یافت
صدای اکثریت خاموش به نفع اتحادیه اروپا
نویسنده: کیت کونولی
دیپلماسی ایرانی: هزاران نفر از شهروندان اروپایی در خیابان های بیش از 40 شهر اروپا در سراسر قاره روز یکشنبه راهپیمایی کردند تا صدای حمایت خود را از اتحادیه اروپا و مصمم بودن بر سر ارزش های مشترک، پیش از انتخابات هلند و فرانسه و پس از برگزیت در برتانیا به گوش جهانیان برسانند.
انتظار می رفت جنبش نبض اروپا که توسط یک وکیل در اروپا تاسیس شده است و خود را ابتکار شهروندان غیرحزبی توصیف می کند، بتواند 15هزار نفر را این آخر هفته از آمستردام تا ویسبادن به خیابان ها بکشد. 35 شهر آلمان در کنار 5 شهر در فرانسه، آمستردام، بروکسل و بت در بریتانیا، در این حرکت شرکت داشتند.
دانیل رودر، بنیانگذار این جنبش گفت: «باید نشانی از طرفدران اروپا از مرکز جوامع ما بیرون بیاید. مردم زیادی وجود دارند تا اندازه سالمی درباره جنبه های کارکرد اتحادیه اروپا شک و تردید دارند اما در مجموع از پروژه اروپای واحد حمایت می کنند. ما اکثریت خاموش واقعی هستیم و به نظر می رسد که تنها راه برای نشان دادن این نکته حضور در خیابان ها است.»
رودر می گوید که تظاهرات پس از رفراندوم برگزیت و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا الهام بخش او بوده است. «اینها حوادث بزرگی بودند اما متاسفانه پس از این رویدادها اتفاق افتادند.» حدود 2500 نفر روز یکشنبه در تظاهرات فرانکفورت حضور داشتند. این سازمان انتظار دارد که هفته آینده در پی نظرسنجی (انتخابات) بسیار مهمی که روز چهارشنبه در هلند برگزار می شود، تعداد بیشتری در این تظاهرات حضور پیدا کنند.
در بت تنها شهر بریتانیا که تاکنون در این جنبش عضو شده است، 250 نفر آخر هفته در راهپیمایی نبض اروپا شرکت کردند. این راهپیمایی از حیاط کلیسای ابی آغاز شد و در امتداد خیابان ادامه پیدا کرد. حاضران در این راهپیمایی با پوشیدن کلاه هایی آبی و زرد به رنگ پرچم اتحادیه اروپا، حمایت خود را از این اتحادیه نشان دادند.
جی ریزبریجر، سازمان دهنده این راهپیمایی که کمپین باقی ماندن در اتحادیه اروپا را نیز در شهر بت و شمال شرق سامرست به عهده داشت، در این رابطه گفت: «انتظار داریم این هفته افراد بیشتری حضور پیدا کنند. لازم است که بیرون بیاییم و دیده شویم تا ترک اتحادیه اروپا مانند راه رفتن در خواب نباشد.»
او ادامه داد: «ما می خواهیم که درباره مساله ای به این مهمی بحث های بیشتری صورت بگیرد. ما می دانیم یکی از دلایل شکست در رفراندوم این بود که آن دسته از ما که حضور در اتحادیه اروپا را خواهان بودیم دیدگاه های خود را به اندازه کافی عمومی نکردیم. بنابراین حالا تلاش داریم تا این کار را انجام دهیم. راهپیمایی در بت تنها یک دست گرمی است که ما را برای راهپیمایی بزرگ تر ضد برگزیت در روز 25 مارس متحد می کند. انتظار می رود که در آن روز هزاران نفر در لندن گرد هم جمع شوند.»
آیا نبض اروپا، توانایی کافی برای تبدیل شدن به یک مبارزه طولانی مدت را خواهد داشت، مبارزه ای که بتواند در بحث ها در رابطه با آینده اتحادیه اروپا تاثیر گذار باشد؟ این جنبش در عرض چند هفته از اتفاقی واحد در یک شهر به 40 شهر اروپایی سرایت کرده است هرچند اکثر این شهرها آلمانی هستند. سازمان دهندگان، برگزاری هفتگی این گردهمایی ها را به جهت افزایش آگاهی شهروندان اروپایی، تا پایان انتخابات در هلند و فرانسه که نتایج آن پیروزی یا شکست پوپولیست های دست راستی را مشخص می کند، وعده داده اند. در انتخابات فرانسه، مارین لوپن و در هلند، گیرت ویلدرز در وعده های انتخاباتی خود خروج کشورهای متبوع خود از اتحادیه اروپا را اعلام کرده اند.
مت استوبر 27 ساله، دانشجوی حقوق و از سازماندهندگان این برنامه در اولین تجمعی که در شهر مونستر در غرب آلمان برگزار شد، گفت: «ما درباره نجات ایده اتحادیه اروپا صحبت می کنیم. وقتی زیادی باقی نمانده و اوضاع بسیار بد است.» حامیان اتحادیه اروپا در مقابل میدان تاریخی شهر تجمع کرده درحالی که پرچم های اتحادیه اروپا به دست داشتند و با پوشیدن لباس هایی نارنجی به هلند اشاره می کردند. استوبر ادامه داد: «ما می خواهیم نشانه ای مثبت برای دموکراسی، قانون اساسی و اتحاد در اروپا ارسال کنیم و نشان دهیم که با وحدت خود صدای طرفدران اروپا و سایر کشورهای اروپایی هستیم.» او سرخوردگی خود را از افزایش تعداد احزاب ضد اتحادیه اروپا این طور نشان می دهد: «ما به نمایندگی از سوی اکثریت خاموش این جا هستیم و می خواهیم نشان دهیم که حرکت های ضد اتحادیه اروپا درست نیستند.»
ماری لوییز گلار، سازمان دهنده ای از شهر پوتسدام درباره رویداد نبض اروپا در سخنرانی روز یکشنبه خود گفت: «ایستادن بر سر ارزش هایی مانند حاکمیت قانون، آزادی و احترام به کرامت انسانی در حال حاضر مهم است. اکنون زمان اعتراض است نه مانند انگلیسی ها و آمریکایی ها که پس از وقوع رویداد برخاستند.»
منبع: گاردین/ مترجم: روزبه آرش
نظر شما :