ضمیمه بیانیه مشترک نشست کمپ دیوید

۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ | ۰۴:۲۸ کد : ۱۹۴۷۶۸۰ سرخط اخبار

آمریکا کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را به سامانه هشدار سریع در برابر موشکهای بالستیک مجهز می کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وبگاه کاخ سفید تحت عنوان ضمیمه بیانیه مشترک آمریکا- شورای همکاری خلیج (فارس)، نوشت:

پرزیدنت اوباما و سران هیات های کشورهای عضو شورای همکاری خلیج(فارس)، به کمپ دیوید آمدند تا بر همکاری نزدیکشان بار دیگر تاکید کنند و آن را عمق ببخشند، در یکسری اولویت های مشترک پیشرفت ایجا کنند و با تهدیدهای مشترک مقابله کنند، و برای حل یا دستکم کاهش بحران های منطقه ای همکاری کنند و کمک های بشردوستانه در اختیار افراد نیازمند قرار دهند. آمریکا در شش دهه گذشته در موضوعات مورد نظر دو طرف از جمله مقابله و دفع تهاجم خارجی علیه متحدان و طرف های خود، تضمین جریان آزاد انرژی و تجارت، آزادی ناوبری در آب های بین المللی، برچیدن شبکه های تروریستی که ایمنی مردم را تهدید می کنند، و جلوگیری از توسعه یا استفاده از تسلیحات کشتار جمعی همکاری داشته است. در سال های اخیر پیشرفت عمده ای تحت چارچوب «مجمع همکاری راهبردی آمریکا-شورای همکاری خلیج(فارس)» برای همکاری در موضوعات امنیتی و سیاسی که از اهمیت منطقه ای برخوردار هستند، وجود داشته است. امروز آمریکا و شورای همکاری خلیج (فارس) لزوم تحکیم و توسعه روابط خود بر مبنای دوستی و هکماری به منظور رسیدگی موثرتر به چالش های پیش رو را درک می کنند.

همکاری راهبردی آمریکا - شورای همکاری خلیج (فارس)، هم شامل همکاری توسعه یافته بین آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس به شکل جمعی است، هم شامل همکاری بین آمریکا و اعضای این شورا به طور جداگانه و مطابق با ظرفیتها و منافع آنها است. این امر یک درک مشترک را درباره تضمینهای دوجانبه و تقویت همکاری از جمله تلاش ها برای ایجاد یک ظرفیت جمعی در رسیدگی به تهدیدهای ناشی از تروریسم و دیگر تهدیدهای امنیتی منطقه را ایجاد می کند.

روابط امنیتی آمریکا-شورای همکاری خلیج(فارس)، همچنان ستون اصلی همکاری راهبردی دو طرف و سنگ بنای ثبات منطقه ای باقی می ماند. همکاری فعلی ما، از جمله پایگاه ها، تبادل اطلاعات، رزمایش های نظامی مشترک، و ارائه تجهیزات نظامی پیشرفته و آموزش، گواهی بر ارزشی است که ما برای منافع راهبردی مشترک مان قائل هستیم. مقامات در کمپ دیوید تصمیم گرفتند همکاری امنیتی خود را در حوزه هایی چون تضمین های امنیتی، دفاع موشکی در برابر موشک های بالستیک، مانورهای نظامی و همکاری های آموزشی، انتقال اسلحه و امنیت دریایی زیر توسعه دهند.

آمریکا و کشورهای عضو شورا همکاری خلیج(فارس)، برای تقویت تضمین های امنیتی، یکسری کارگروه های برجسته را برای پیگیری توسعه توانمندی های واکنش سریع، ایجاد کنند، در این راه ایده «نیروی متحد عربی» را در نظر داشته باشند، در روش های هماهنگ برای مقابله با تروریسم، صلح بانی و ماموریت های ثبات بخشیدن به منطقه، شرکت داشته باشند.

درخصوص دفاع موشکی در برابر موشک های بالستیک، اعضای شورای همکاری خلیج(فارس)، متعهد شدند یک ظرفیت دفاع موشکی در برابر موشک های بالستیک را در سراسر منطقه توسعه دهن که از جمله شامل یک سامانه هشدار سریع موشک بالستیک است. آمریکا به انجام گرفتن یک بررسی درباره ساختار دفاع موشکی کشورهای شورای همکاری خلیج(فارس) در برابر موشک های بالستیک کمک خواهد کرد و برای ایجاد سامانه هشدار فوری موشکهای بالستیک، کمک فنی در اختیار این کشورها قرار می دهد.

درباره مانورهای نظامی و همکاری های آموزشی، آمریکا و اعضای شورای همکاری خلیج(فارس)، بر اساس برنامه مبسوط فعلی رزمایش ها و همکاری های آموزشی خود، تصمیم گرفتند یک رزمایش گسترده و ادواری جدید را پایه گذاری کنند که تاکید آن بر توانمندی عملیاتی در برابر تهدیدهای نامتقارن، نظیر حملات تروریستی و سایبری، یا دیگر تاکتیک هایی است که در جنگ های ترکیبی وجود دارد. آمریکا تیم نظامی را به پایتخت های کشورهای عضو شورای همکاری خلیج(فارس) اعزام می کند تا حجم همکاری و آموزش ضد تروریسم را برای «نیروهای عملیات ویژه» افزایش دهند.

آمریکا درخصوص انتقال اسلحه و تضمین اینکه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج(فارس)، قادرهستند سریعا به تهدیدهای فعلی و آینده پاسخ دهند، گام های ضروری را در این راه بر می دارد. به این منظور، پرزیدنت اوباما یک تیم برجسته را در هفته های آتی راهی منطقه می کند تا درباره روش های اینکار بحث کنند. آمریکا و اعضای شورای همکاری خلیج(فارس)، برای ایجاد یک دفتر خریدهای نظامی خارجی همکاری خواهند کرد که هدف از آن نظارت بر روند فروش تسلیحات، تسهیل انتقال ها از طریق طرف ثالث، و کنکاش درباره روش هایی است که آمریکا از طریق آن می تواند دستیابی این کشورها به توانمندی های خاص را شتاب ببخشد.

در خصوص امنیت دریایی اعضای شورای همکاری خلیج(فارس) به منظور محافظت از منافع امنیت دریایی مشترک خود و آزادی ناوبری، تصمیم گرفتند حضور خود را در نیروهای ضربت دریایی بین المللی برای مقابله با تروریسم و دزدی دریایی افزایش دهند. آنها همچنین تصمیم گرفتند گام های بیشتری را برای تبادل اطلاعات درباره محموله های تسلیحاتی غیرقانونی -و در صورت لزوم توقیف آنها- بردارند. آمریکا متعهد شد آموزش و کمک های فنی بیشتری را برای امنیت ساحلی، محافظت از زیرساخت های ساحلی و مقابله با قاچاق در اختیار این کشورها قرار دهد.

مقابله با تروریسم از دیگر محورهای همکاری اعضای شورای همکاری خلیج(فارس) با آمریکا است که در بیانیه به آن اشاره شد. مبنای این همکاری رسیدگی به تهدیدهای جدی ناشی از القاعده، آی اس آی ال/ داعش و گروه های وابسته به آنها است. آمریکا و اعضای شورای همکاری خلیج(فارس)، راهکارهایی را دنبال می کنند تا ظرفیت خود را برای ردیابی و بازجویی از کسانی که در فعالیتهای تروریستی در درون مرزهایشان شرکت داشتند، افزایش دهند و نیز تردد، تامین مالی و جذب نیرو به وسیله افراط گرایان خشونت طلب را مهار کنند. آمریکا و شورای همکاری خلیج (فارس)، نشست دوم مجمع همکاری راهبردی خود را با محوریت مقابله با تروریسم و امنیت مرزی برگزار می کنند تا تلاش های قبلی برای همکاری در امنیت مرزی، مقابله با تامین مالی تروریستها ، امنیت سایبری، و محافظت از زیرساخت های اساسی را دنبال کنند. مقامات تصمیم گرفتند همکاری خود در خصوص مقابله با تروریسم را در حوزه های ستیزه جویان تروریست خارجی، مقابله با تامین مالی تروریستها، محافظت از زیرساخت های مهم و امنیت سایبری، مقابله با افراط گرایی خشونت آمیز و مقابله با منع تولید و تکثیر تسلیحات کشتار جمعی تقویت کنند.

درخصوص با مقابله با ستیزه جویان تروریست خارجی، آمریکا و اعضای شورای همکاری خلیج(فارس)، تلاش های مشترک خود را برای شناسایی و تبادل اطلاعات درباره مظنونان این حوزه، تقویت خواهند کرد. دو طرف در واکنش به قطعنامه 2178 شورای امنیت سازمان ملل، سامانه های نظارت بر مسافران را به خدمت می گیرند و توانمندی های خود را در جمع آوری اطلاعات بیومتریک افزایش می دهند تا بخت شناسایی نشدن تروریست ها در فرودگاه های کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) را کاهش دهند.

برای مقابله با تامین مالی تروریستها، اقدامات در مسیر مسدود کردن دارایی های افراد و شرکت هایی که طبق قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل مشخص شده اند، افزایش خواهد یافت. آمریکا در پاییز 2015 یک گفت وگو را درباره بانکداری بخش خصوصی و دولتی برای تسهیل بحث ها درخصوص مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریست ها، برگزار خواهد کرد.

برای محافظت از زیرساخت های اساسی و امنیت سایبری، آمریکا و اعضای شورای همکاری خلیج(فارس)، درباره طرح های امنیت سایبری و مهارت های موجود در این عرصه، تبادل نظر می کنند. آمریکا کمک های امنیتی بیشتری در اختیار اعضای شورای همکاری خلیج(فارس) قرار می دهد، رزمایش های امنیت سایبری و کارگاه های سیاست ملی برگزار می کند تا به تبادل اطلاعات در این خصوص کمک کند.

آمریکا و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج(فارس)، با درک لزوم مقابله با جذب جوانان در معرض خطر و جمعیتهای آسیب پذیر در گروه های افراط گرا، حمایت مالی بیشتری را از طرح های چند جانبه برای مقابله با افراط گرایی خشونت آمیز فراهم می کنند. در همین حال مقامات کشورهای شورای همکاری خلیج(فارس) پیشنهاد کردند میزبان یک کنفرانس درباره افراط گرایی خشونت آمیز با حضور رهبران مذهبی باشند تا ماهیت واقعی آی اس آی ال/داعش و دیگر سازمان های تروریستی آشکار شود.

کشورهای عضو شورای همکاری خلیج(فارس)، تصمیم گرفتند تلاش های خود را در مقابله با تولید و تکثیر تسلیحات کشتار جمعی، روش های انتقال آنها، و نیز تسلیحات متعارف پیشرفته، از طریق کنترل های ملی بر مقوله های حساس و فناوری های مرتبط با این عرصه، تشدید کنند.

امنیت منطقه ای نیز محور دیگر بحث در نشست کمپ دیوید بود. مقامات تصریح کردند مناقشات منطقه از جمله در سوریه، عراق، یمن و لیبی، به تدریج ساختارهای دولت را از بین می برد و فضاهای کنترل نشده ای ایجاد می کند و فرقه گرایی را دامن می زند، و این همه در خدمت تروریست ها و گروه های افراط گرا قرار می گیرد و مستقیما منافع امنیتی مشترک این کشورها را تهدید می کند.

درخصوص ایران، آمریکا و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس)، مخالف فعالیتهای ایران در برهم زدن ثبات منطقه هستند و با آن مقابله خواهند کرد و به رایزنی ها درباره نحوه تقویت ساختار امنیت منطقه ادامه خواهند داد. آمریکا به عنوان بخشی از این تلاش برای تقویت ظرفیت کشورهای شورای همکاری خلیج(فارس) در دفاع از خود علیه تهاجم خارجی، اقدام خواهد کرد و این اقدام شامل تقویت دفاع هوایی و موشکی، دریایی و امنیت سایبری است. در همین حال آمریکا و اعضای شورای همکاری خلیج(فارس) بار دیگر بر تمایل خود برای ایجاد روابط عادی شده با ایران در صورتی که این کشور فعالیتهایش را در برهم زدن ثبات منطقه متوقف کند، تاکید کردند و چنین روابطی را در امنیت منطقه ای اثرگذار خواندند.

درباره یمن، اعضای شورای همکاری خلیج(فارس) و آمریکا از اوضاع این کشور و تاثیر آن در برهم زدن ثبات منطقه، عمیقا ابراز نگرانی کردند. این کشورها بار دیگر متعهد شدند حضور دیپلماتیک شان را در بغداد تجدید کنند و در حمایت از اقدامات علیه آی اس آی ال/داعش، از جمله در انبار و دیگر استان ها، با دولت عراق همکاری داشته باشند.

آنها درباره لیبی خواستار تشکیل دولت وحدت ملی تا پیش از ماه رمضان شدند و اعلام آمادگی کردند کمکهای خود را به چنین دولتی افزایش دهند. مقامات متعهد شدند راه های قاچاق سلاح به داخل لیبی را شناسایی کنند و از احزاب لیبی خواستند به جای درگیری با رقبای سیاسی خود، به موضوع حضور فزاینده تروریست ها در کشورشان تمرکز کنند.

کشورهای شورای همکاری خلیج(فارس) و آمریکا درباره سوریه متعهد شدند حمایت خود را از مخالفان میانه روی این کشور افزایش دهند. آنها تصمیم گرفتند تلاش ها برای مقابله با گروه های افراط گرا در سوریه را شدت ببخشند و مشخصا جریان های مالی خصوصی یا هر نوع کمک به آی اس آی ال/داعش، جبهه النصره و دیگر گروه های افراط گرای خشونت طلب را مسدود کنند. آنها عزم خود را برای بسیج کردن جامعه بین المللی برای بازسازی سوریه در دوران پس از اسد، ابراز کردند. همه آنها بر تعهد خود را برای حمایت از همسایگان سوریه در چالش هایی جدی که به علت این بحران با آن مواجه هستند، تاکید کردند و اعلام کردند برای تقویت ثبات و امنیت این کشورها همکاری می کنند.
 

کلید واژه ها: موشک های بالستیک ثبات منطقه


نظر شما :