ظریف: درباره برجام دوباره مذاکره نمی‎کنیم

۲۵ تیر ۱۳۹۸ | ۱۲:۴۰ کد : ۱۹۸۴۹۰۱ سرخط اخبار

وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌گو با بی بی سی و ان بی سی در نیویورک مواضع کشورمان را درباره تازه‌ترین مسائل مطرح راجع به ایران بیان و تاکید کرد برجام حاصل ۱۲ سال گفتگوی فشرده است و قرار نیست درباره آن دوباره مذاکره کنیم.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با بی‌بی‎سی تاکید کرد: آمریکا جنگی اقتصادی را علیه ایران شروع کرده و کشورهایی هستند که در این جنگ به لحاظ لجستیکی و شناسایی از آمریکا حمایت می‌کنند و این به آن معنا است که آنها در جنگ آمریکا ضد ایران مشارکت می‌کنند.

وی هشدار داد: چنانچه جنگی آغاز شود؛ هیچ طرفی در منطقه در امنیت نخواهد بود اما بیایید تلاش کنیم جنگی در نگیرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران همچنین هشدار داد که هرگونه اقدام تصادفی در خاورمیانه می‎تواند به وقوع بحران ختم شود.

وی در این باره افزود: همانطور که ترامپ گفت ما فقط ۱۰ دقیقه تا جنگ فاصله داشتیم اما به او گفته شد که ایران هم در دفاع از خود اقداماتی را اتخاذ خواهد کرد.

ظریف در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه به چه دلیل ایران حاضر به مذاکره مجدد نیست، گفت: به چه دلیل باید مجدداً وارد مذاکره شویم؟

وی افزود ما میز مذاکره را ترک نکردیم. این آمریکا بود که میز مذاکره را ترک کرد. آنها باید به میز مذاکره بازگردند. ما مجدداً وارد مذاکره نمی‌شویم.

ظریف: این آمریکا است که با آتش بازی می‌کند نه ایران/ آزادیم اجرای تعهدات‌مان را متوقف کنیم

محمدجواد ظریف همچنین در گفت‌وگویی اختصاصی با این شبکه در توضیح احتمال وقوع جنگ گفت: ما در شرف جنگ نظامی نیستیم اما همان‌طور که پیش از این گفته‌ام، تحریم‌ها مردم عادی و غیرنظامی و کسانی را که به دارو و مراقب‌های ویژه احتیاج دارند مورد هدف قرار می‌دهند. بنابراین [این تحریم‌ها] جنگی هستند که نه نظامیان، بلکه مردم غیرنظامی را مورد هدف قرار می‌دهد.

ظریف در پاسخ به این سوال که با توجه به گسترش حضور نظامی آمریکا در منطقه، آیا این کشور در حال آماده شدن برای جنگ است گفت: من فکر نمی‌کنم که رئیس جمهور ترامپ به دنبال جنگ باشد، اما اطرافیان او مشکلی [با این موضوع] ندارند.

وی در توضیح اینکه آیا این افراد تأثیر دارند اظهار کرد که دونالد ترامپ این موضوع را بیان کرده است که این افراد در تلاش هستند. وی همچنین گفت که فکر نمی‌کند آن‌ها موفق شوند.

ظریف ادامه داد: سرانجام، احتیاط پیروز خواهد شد. مردم می‌دانند که ایران کشوری بزرگ و سرافراز است و به راحتی از کنار وقوع یک حمله نظامی نخواهد گذشت.

وزیر امور خارجه کشورمان درباره وادار ساختن ایران به بازگشت به میز مذاکره گفت: ما بر سر میز مذاکره هستیم و این آمریکا است که میز مذاکره را ترک کرده است و همیشه از بازگشت آن استقبال خواهد شد. ما، تروئیکای اروپا و روسیه و چین [بر سر این میز مذاکره] هستیم. بنابراین آمریکا می‌تواند به تعهداتش عمل کرده و به میز مذاکره بازگردد.

ظریف در ادامه در پاسخ به اینکه ایران با خروج آمریکا از توافق هسته‌ای فرصتی برای ادامه غنی‌سازی اورانیوم یافته و «با آتش بازی می‌کند» گفت: این آمریکا است که با آتش بازی می‌کند. ما یک توافق داریم که در بر گیرنده راهکارهایی برای موقعی است که یکی از طرف‌های توافق شروع به تخطی از توافق کند. ما تقریباً به مدت یک سال برای به کار بستن این راهکارها صبر کردیم. این راهکارها در توافق موجود هستند در صورتی که خروج آمریکا از توافق در چارچوب توافق نبود، آن‌ها به یک باره تصمیم گرفتند که خارج شوند.

وی در جواب اینکه آیا به این ترتیب تصور ایران این است که می‌تواند بر این اساس هر کاری که خواست انجام بدهد، اظهار کرد: نه هر کاری، اما آزادیم اجرای [تعهداتمان] را متوقف کنیم.

ظریف در پاسخ به اینکه آیا این می‌تواند به حالت قبل بازگردد گفت: البته، ظرف چند ساعت می‌تواند به حالت قبلی بازگردد.

وی در ادامه بر غیرنظامی بودن برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرده و گفت: ما تمایلی به تولید تسلیحات هسته‌ای نداریم و اگر چنین بود می‌توانستیم مدت‌ها پیش این کار را بکنیم.

وزیر امور خارجه کشورمان در تشریح موضع ایران در برابر تمایل دونالد ترامپ برای مذاکره با ایران گفت: ما پیش از این با آمریکا مذاکره کردیم. برای هر کسی، هر دولتی بیرون از آمریکا مهم نیست که چه کسی در کاخ سفید مستقر است؛ این به مردم آمریکا ارتباط دارد. برای سایر مردم جهان این‌گونه است که توافق با دولت آمریکا انجام می‌شود. ما با دولتی در آمریکا توافق کردیم که در آن زمان به طور قانونی انتخاب شده بود. پس از آن نیز رئیس جمهور ترامپ انتخاب شد. انقلابی در آمریکا رخ نداده بود، بلکه تنها یک تغییر دموکراتیک در دولت این کشور بود و به این معنی نیست که ما مجبور باشیم تمام این‌ها را از سر بگیریم. فقط تصور کنید که اگر مردم مجبور بودند هر چهار سال یا هر هشت سال یک بار توافق با آمریکا را تجدید کنند، این مانع از ادامه یافتن روابط عادی کشورها می‌شد.

کلید واژه ها: محمد جواد ظریف برجام


نظر شما :